Хасково

40 дни арест за украинец, издирван за телефонна измама за 5 000 евро

Хасковският окръжен съд взе мярка за неотклонение „временно задържане за срок до 40 дни“ на 29-годишния украинец Артур Бубнов, който се издирва от властите в Молдова.

Мъжът е арестуван на 10 юли на ГКПП „Капитан Андреево“, защото е обявен за международно издирване по линия на Интерпол с червен бюлетин. Окръжният съд в Кишинев иска неговия арест и екстрадиция за провеждане на наказателно преследване.

Той е обвинен, че с други членове на организирана престъпна група са се представяли за полицаи и са се обаждали по телефона на жена в Кишинев, като са я измамили с 5 000 евро, като й съобщили, че внучката й е участвала в пътен инцидент.

Престъплението е извършено през януари и февруари тази година. Ако бъде признат за виновен го грози до 10 г. затвор.

Украинецът каза пред хасковския съд, че живее в София, където работи като куриер и помощник във фризьорски салон. Той отрича да е напускал България през въпросния период. В Турция пък отивал на пазар. Чужденецът поиска по-лека мярка.

От прокуратурата посочиха, че за извършването на телефонна измама не е необходимо да е бил на място в Кишинев. Според съда има опасност украинецът да се укрие при по-лека мярка и да не се яви на делото по екстрадицията. Адресът на жилището, ползвано под наем бил различен от този, посочен в регистрационна карта на чужденец с предоставена временна закрила.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button