Спорт

Диа Евтимова стигна до полуфиналите на турнир в Рим

Хасковлийката Диа Евтимова стигна до полуфиналите на двойки на турнира на клей за жени в италианската столица Рим с награден фонд 60 000 долара, съобщават от федерацията по тенис.

Евтимова и Марин Парто (Франция) загубиха от Юлия Хатука (Беларус) и Жибек Куламбаева (Казахстан) с 4:6, 2:6 за точно 70 минути на корта.

Българката и французойката пропиляха преднина от 4:2 в първия сет, а във втората част съперничките им взеха аванс от 5:1 и без проблеми затвориха мача.

Диа Евтимова има 18 трофея на двойки в кариерата си на турнирите от ITF.

Гергана Топалова се класира за полуфиналите на сингъл на турнира на клей в Пунта Кана (Доминиканска република) с награден фонд 25 000 долара. Поставената под номер 3 в схемата българка победи с 1:6, 6:0, 7:6(1) шестата в схемата Мартина Капуро Таборда (Аржентина).
Срещата продължи 2 часа и 44 минути. Така Топалова се реваншира за загубата от тази противничка на финала на друг турнир в Доминиканска република преди 12 дни.

С този успех Гергана заработи 18 точки за световната ранглиста, а за място на финала ще играе срещу Карлота Мартинес Сирес от Испания.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button