Любопитно

Финансират екскурзии на 6 училища в Хасковска област

Предстоящи екскурзии на 6 училища в Хасковска област ще бъдат организирани с пари от държавния бюджет по Националната по програма „България – образователни маршрути“ на просветното министерство.

Средства за пътуванията получават Професионалната гимназия по туризъм „Александър Паскалев“ и СУ “ Васил Левски“ в Хасково, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в Димитровград, СУ „Св. Климент Охридски“ в Стамболово, СУ „Христо Ботев“ в Караманци и НУ „Захари Стоянов“ в Любимец.

Програмата цели чрез посещения на знакови обекти учениците да получат повече знания по тематичните направления: история и археология, география и икономика, биология, биоразнообразие и екология, изкуства, архитектура и литература, етнография, фолклор и занаяти. Списъкът, изготвен от МОН, може да бъде допълнен с други обекти съобразно интересите на децата.

Още в първите дни след обявата за кандидатстване са подадени и одобрени предложения от цялата страна, с които бързо е изчерпан определеният финансов ресурс от малко над 13 млн. лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

2 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Марина Марашева
Марина Марашева
20.07.2023 1:12 1:12

Има ученици от някои училища , които на училище неходят , но на екскурзии са първи. Водят ги екскурзии и пак ниски резултати , дори не знаят в кой град са били . Приятно пътуване !?

дам
дам
31.07.2023 15:33 15:33
Отговор до  Марина Марашева

добре казано!

Back to top button