Любопитно

Българка и германка с благотворителен поход от Пазарджик до Хасково – ВИДЕО

Българката Йоана Бакърджиев – Wondering Yoana и германката Франциска Хиехъс – TravelComic извървяха 160 км от Пазарджик до Хасково.

Походът им е в подкрепа на пострадалите от опустошителните земетресения в Турция. Акцията на двете ентусиастки е част от кампанията на Франциска, която преминава пеш 2 400 км от Виена до Истанбул по пътя на Султана. Германката завърши успешно пътуването си в средата на юли и събра 20 000 евро, които дарява за изграждане на къщи за пострадалите от земетресенията.

„С Франциска се запознахме през 2020 година. Тя е травъл влогър и е много популярна и обичана в Европа, с милиони последователи. Когато разбрах, че ще минава през България като част от пътя й от Виена до Истанбул, й предложих да се включва и аз“, разказва Йоана.

ПоходБългарката признава, че не е подозирала колко тежко ще е да вървиш 160 км, но всяка минута си е струвала. „Най-ценното от това пътуване беше срещата с хората по пътя ни от Пазарджик до Хасково“, казва Йоана.

ПоходПоходът преминава през красивите български кътчета като Куклен, Стамболийски, Пловдив, Асеновград, Брягово и Минерални бани. Йоана планира и следващо пътуване из България – пеша или с велосипед, в подкрепа на българска кауза.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button