Хасково

Обявиха бедствено положение заради големи пожари в Хасковска област

Бедствено положение е обявено на територията на Хасковска област. В последния си работен ден областният управител Красимир Ангелов издаде заповед, която се отнася за целия регион.

Причината е избухването на над 8 големи пожара в областта, които са трудни за овладяване заради високите температури и вятъра.

Областният управител нарежда в гасенето да се включат горски служители и доброволните формирования към общините. При необходимост ще се привличат още сили от страната, както и верижна техника за направата на просеки. Целта е да се предотврати опасността за хората и унищожаването на имущество и много горски фонд.

В село Георги Добрево гори къща. В Оряхово е пламнал районът около фотоволтаичния парк. Горят гори край село Дъбовец в община Любимец, където положението е най-сложно. Огънят се е насочил към населеното място и 11 екипа се опитват да го спрат. Читатели на Haskovo.info сигнализираха за пожар край село Сусам, община Минерални бани, където също гасят няколко екипа.

ПожарВ 18 часа от АПИ съобщиха, че е ограничено е движението по пътя Любимец – Ивайловград в участъка с Малко Градище – до разклона за Малки воден поради пожар в района. Трафикът се осъществява по следния обходен маршрут: lll-505 Малко Градище – Орешец – Тънково – Голям Извор, lll-593 – Силен, lll-808 – Долни Главанак – Бориславци – Малки Воден lll- 597 – Ивайловград.

ПожарЗаревото от големите пожари се виждаше през нощта и от градовете.

Haskovo.info припомня, че в ранния следобед край Хасково изгоря товарен автомобил със сено. При пожара няма пострадали.

Заради високите температури и вятъра има екстремна опасност от избухването на полски и горски пожари. Забранено е паленето на открит огън и обработката на пасища след 11 часа.

Заповед

Товарен автомобил със сено изгоря край Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button