Регион

Убитият сириец в Харманли е очаквал жена си с малкото им дете от Турция

21-годишният сириец, който на 24 юли беше убит при свада в бежанския център в Харманли, е чакал съпругата си и детето им на годинка да дойдат от Турция, съобщи председателят на Държавната агенция за бежанците Мариана Тошева.

Въпреки че е имал статут на бежанец и е на външен адрес, той е ходел в центъра заради 12-годишната си сестра, която е настанена там. С детето работят психолози, съобщи психиатърът д-р Росанка Венелинова. Тя гарантира, че семейството няма да бъде оставено без психо-социална подкрепа.

След убийството за разрешаването на проблемите са включени и представители на сирийската общност у нас. По нейните думи обаче трябва да се помисли за повече охрана, защото в бежанския лагер в Харманли е може би най-голямата концентрация на мигранти.

Haskovo.info припомня, че 21-годишният сириец се скарал със своя 35-годишен сънародник заради обява за вентилатори, дрехи и други дребни вещи в групата на мобилно приложение, предвидена за административна информация по статута на мигрантите. Имало удари с пръчки, при които младият мъж паднал и бил прободен смъртоносно с нож от своя опонент, който по-късно беше задържан от полицията. Той е бил кандидат за бежанец, но сега ще му бъде постановен отказ заради това престъпление, каза заместник-председателят на ДАБ Димитър Киров.

Тошева посочи, че проверки се правят непрекъснато, включително изненадващи нощем от полицията. Имало обаче дупки в оградата, откъдето можело да бъдат внесени забранени неща. За реда в центъра отговаряла охранителна фирма, но от ДАБ искали МВР да поеме охраната, защото и площта е много голяма.

Убийството в бежанския лагер в Харманли е при скандал заради обява в мобилно приложение

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
27.07.2023 9:15 9:15

Къде ги е чакал на браздата?
И как ще дойдат? Нелегално или с рейс?

Back to top button