Любопитно

Нидерландски вестник пише за Източните Родопи

Нидерландският вестник Trouw е посветил страници на Източните Родопи, хората в този регион и работата на Фондация „По-диви Родопи“. Авторитетният ежедневник е публикувал пет обширни статии за района, известен като един от най-съхранените кътове на дивата природа в Европа.

Вестникът описва в детайли дейностите на фондацията по възстановяването на дивата природа, както и примери за успешен местен бизнес. Акцент е новата визия за опазването на природата и дивите животни, възможностите хората да развиват поминък.

Разказана е още историята на Маджарово, свързана и с развитието на природосъобразен туризъм. В България от десет години успяват да възстановяват природата, посочват публикациите. Интересни снимки допълват написаното. Фотообективът е уловил и сив вълк на лов в Източните Родопи.

Публикациите на нидерландския вестник несъмнено влияят положително на имиджа на Източни Родопи като топ-дестинация за туризъм, свързан с опазената и възстановяващата се природа, смятат във фондацията.

Фондация „По-диви Родопи“ oт 2014 г. e част от паневропейската инициатива за възстановяване на дивата природа в Европа – Rewilding Europe. Имаме за цел да съдействаме за възстановяването на природата на най-малко хиляда квадратни километрa с великолепни диви територии с международно значение, които създават основата за нова конкурентноспособна, устойчива селска икономика. Тези територии могат да служат като вдъхновяващи модели, които да бъдат последвани и на други места в Европа, казват природозащитниците.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button