Спорт

Бегачи от Хасковска област с призови места на Балканиадата

Трима състезатели от Хасковска област се представиха силно на „Балканиадата“ по планинско бягане.

Състезанието се проведе за трета поредна година по планинските пътеки на Национален парк „Централен Балкан“. Паркът е разположен в сърцето на България – в най-високата и най-живописната част на Балкана.

Дистанциите са три – 44 км с 2700 м D+ (положителна денивилация), 25 км с 1600 м D+ и 10 км с 595 м D+.

БяганеТенчо Жеков от Харманли постави ново най-добро време на 44-километровото трасе, като финишира за 04:59:05 часа. Тук участниците бяха общо 152. Жеков подобри рекорда от миналата година на брат си Георги Жеков – 05:05:23 ч.

Трасето преминава през Карлово – хижа Добрила – заслон Ботев – местност Петолъчка – хижа Васил Левски – Карлово.

Димитър Марков от Ивайловград се класира на първо място с време 01:05:26 м. по 10-километровото трасе. Преминава се през Карлово – хижа Хубавец – Финал Карлово. Участниците са общо 112.

Това е поредна победа за Димитър Марков, който само преди месец спечели трето място на 25 км дистанция на планинското бягане в Маджарово „Дивото зове“, както и две първи места в Мезек рън на 22 км през месец април и планински маратон Сливен през месец май.

БяганеМного силно поредно участие постигна и Мария Вълева от Свиленград, която се класира на първо място при жените на дистанцията 25 км. Трасето преминава през Карлово – хижа Равнец – м-ст Петолъчка – хижа Васил Левски – Карлово. Участниците са общо 140.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button