Регион

Задържан за изнасилване поиска да излезе от ареста

32-годишен мъж, който е задържан под стража по обвинение в изнасилване, поиска от Хасковския окръжен съд да излезе от ареста.

Той е арестуван за изнасилване на жена си на 12 май в Свиленград. Както Haskovo.info писа, съпрузите имат две деца, като известно време са били заедно в Нидерландия. Жената обаче се върнала в България, а през май си дошъл и мъжът. Между двамата избухнал скандал, при който той я пребил и изнасилил.

Районният съд в Свиленград е отказал да му измени мярката в по-лека. Задържаният е отправил жалба до окръжния съд с искане за изменението й в домашен арест.

Хасковските магистрати обаче потвърждават решението на свиленградските си колеги. Сред мотивите са, че събраните доказателства установяват съпричастността му към извършеното престъпление, за което се предвижда наказание от 2 до 8 г. затвор.

Все още съществувала и опасност той да се укрие, тъй като от дълги години живее и работи в чужбина и няма уседналост в България. Имал и лоши характеристични данни.

Съдът не е приел доводите на защитника на обвиняемия, че той трябва да се грижи за двете си деца. Отчита се възможността грижи да полагат близки и роднини, а при невъзможност надзор да осъществяват и местните органи.

Така искането за по-лека мярка е оставено без уважение, като определението на хасковския съд е окончателно и не подлежи на обжалване.

След раздяла: 32-годишен преби и изнасили жена си в Свиленград

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button