Регион

4 тона тютюн за наргиле и ментета откриха на Капитан Андреево

4 008 кг. недеклариран тютюн за наргиле, 7 836 текстилни изделия и 18 300 празни опаковки за тонери с лога на различни търговски марки са открити в товарен автомобил, влизащ в страната от Турция през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

Преди ден на пункта пристигнал влекач с полуремарке с немска регистрация. Турският шофьор представил документи за превозваната групажна стока от Турция за Германия.

При извършената щателна митническа проверка, сред декларираната стока, са открити недекларирани 334 кашона, съдържащи по 24 фабрични опаковки от по 500 грама тютюн за наргиле с чужд акцизен бандерол. Намерени са още и недекларирани 38 кашона със 7836 текстилни изделия с лога на различни марки.

КонтрабандаКонтрабандно пренасяната стока е задържана. По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура – Хасково.

КонтрабандаУстановени са и 18 300 празни картонени опаковки за тонери, със словни изображения на различни търговски марки. Стоката е задържана и за случая ще бъдат уведомени притежателите на търговските марки.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button