Спорт

13 отбора ще участват в областната футболна група, изтеглиха жребия за Купа България

13 отбора ще участват през новия сезон в областната футбола група, съобщиха за Haskovo.info от БФС – Хасково.

Първенството започва в последния уикенд на август и ще продължи до края на ноември. Кръг няма да има около местните избори – 29 октомври. Тимовете от Хасково са два. ФК „Хасково“ е обединение между „Хасково 1922“ и ОФК „Хасково“. ФК „Хасково 1924“ е на Емил Ангелов – Бабангида, който през миналия сезон беше в ОФК „Хасково“.

Има и още два нови отбора в групата. Единият е ФК „Харманли“, а другият е „Върбица“ (Бенковски) от регион Кърджали, където нямат областна група. Haskovo.info припомня, че през миналия сезон от Кърджалийска област участваше вторият отбор на „Арда“.

Три отбора са заявили желание да играят в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига. Това са третодивизионните „Саяна Хасково“ и Димитровград, както и новият отбор от Харманли. Срещите ще се проведат в края на септември.

За Купата на България ще участват четири отбора. Срещите са на 15 и 16 август. „Саяна Хасково“ ще играе с Харманли, а Димитровград ще се изправи срещу Свиленград. Победителите ще играят финал, а областният първенец продължава напред срещу отбор от Пловдивска област.

В първия кръг на първенството в областната група „Хасково 1924“ почива, „Саяна 2“ приема „Харманли“, Свиленград домакинства на „Любимец 2018“, „Марица“ (Симеоновград) – „Раковски“ (Ивайловград), „Любимец 2000“ – „Свиленград 1921“, „Хеброс“ (Харманли) – „Върбица“ (Бенковски), „Хасково“ – „Сакарски спортист“ (Тополовград).

Футболните специалисти определят групата като оспорвана заради участието на много силни отбори.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Канеф
Канеф
09.08.2023 19:12 19:12

Един господ знае колко отбора Хасково има за 15 г.

ПФК Хасково
Хасково 2
Хасково 1957
АФК Хасково
Хасково 2009
Хасково 1922
ОФК Хасково
Хасково 1924
ФК Хасково…

Back to top button