Регион

Подменят уличното осветление в 26 села и 3 квартала на Димитровград

Проект за подмяна на уличното осветление в населените места в общината и трите квартала, спечели община Димитровград

Предстои подмяна на уличното осветление в малките населени места на община Димитровград, съобщават от кметството.

Спечеленият проект предвижда ново улично осветление в град Меричлери и селата Бодрово, Брод, Бряст, Великан, Воден, Върбица, Голямо Асеново, Горски извор, Длъгнево, Добрич, Долно Белево, Здравец, Злато поле, Каснаково, Крепост, Крум, Малко Асеново, Радиево, Райново, Светлина, Скобелево, Сталево, Странско, Черногорово, Ябълково, както и трите димитровградски квартала „Марийно“, „Вулкан“ и „Черноконево“.

Стойността на проекта е 1 076 000 лева с ДДС, като финансирането е по Плана за възстановяване и устойчивост. Предвижда се поставянето на нови LED лампи. Сред основните цели са модернизиране на системата за улично осветление, повишаване на енергийната ефективност и намаляване консумацията на ток, създаване условия за безопасно движение на МПС и спокойно преминаване на пешеходците през нощта, опазване на околната среда чрез намаляване на емисията на газове съпровождаща производството на електроенергия.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Петър
Петър
17.08.2023 12:27 12:27

Василе стягай кръста

Back to top button