Регион

Нови ученически автобуси се получиха в Хасковска област

С нови ученически автобуси от МОН се похвалиха общини в Хасковска област.

Нов 32-местен автобус за превоз на ученици получи община Свиленград. С новото превозно средство ще се придвижват до детските и учебни заведения деца от 20 населени места на територията на общината.

През изминалата учебна година общо 298 деца са ползвали специализирания превоз. До момента общината разполага с 6 ученически автобуса, чийто капацитет е по-малък – от 15 до 26 места, допълват от кметството.

АвтобусиДва от автобусите са предоставени за нуждите на защитено и средищно основно училище „Христо Ботев“ в село Левка и на Центъра за специална образователна подкрепа „Стефан Василев“ в Свиленград.

През новата учебна година, ученици и учители от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ в ивайловградското село Белополци също ще се радват на новата си придобивка – 32-местен автобус.

Той е осигурен от МОН след искане от общината. Превозът ще се ползва от 21 ученици и 13 преподаватели.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button