Регион

Финансова подкрепа за училище и планетариума в Димитровград

Министерството на образованието и науката одобри инициативата на димитровградското ОУ „Васил Левски“ за въвеждане на добри практики за взаимодействие с родителите на децата и учениците в задължителна предучилищна и училищна възраст.

Финансовата подкрепа се осигурява по националната програма „Заедно за всяко дете“. Средствата ще се използват за дейности за приобщаване на родителите към училищния живот и повишаване на мотивацията им за образованието на техните деца.

Астрономическата обсерватория и планетариум „Джордано Бруно“ в Димитровград пък получава средства по националната програма „Подкрепа за личностно развитие на децата и учениците“.
Целта е създаване на условия за развитие на интересите, способностите и компетентностите на подрастващите чрез средствата и формите на различните науки и технологии.

Общият бюджет на програмата е 1 300 000 лв.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button