Регион

Миграционната криза обсъждаха на Капитан Андреево

Делегации на България и Турция са обсъждали миграционната криза на среща на ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от МВР.

Българската делегация била водена от главния секретар на МВР Живко Коцев, а турската от валията на Одрин Юнус Сезер. На срещата е било потвърдено желанието постигнатото добро сътрудничество да продължи. Според Коцев само с общи усилия можем да се справим с безпрецедентната в момента миграционна криза.

Главният секретар на МВР е подчертал, че като член на ЕС България изпълнява своите задължения по защита на европейската граница. Увереност в продължаване на ефективното взаимодействие изрази и валията на Одрин.

Среща„Няма да забравим, че една от първите държави, която ни помогна след унищожителното земетресение в Турция бе България. Благодаря и за това, че през тази година създадохме много добра организация на товарния трафик през граничните пунктове Лесово – Хамзабейли и Капитан Андреево – Капъкуле“, каза валията. Той е отбелязал и резултатното сътрудничество за противодействие на тероризма, контрабандата и незаконната миграция.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Христо Матеев
Христо Матеев
12.09.2023 19:40 19:40

Униформените от двете страни пропускат изборно бежанци, а показно лицемерно организират срещи.. От турска страна от жандармата не зависи – зависи от Ердоган!

Back to top button