Регион

Недекларирана валута за 220 000 лева задържаха на Капитан Андреево

Недекларирана валута за 219 795 лв. е задържана при две проверки на товарни автомобили, излизащи от страната през ГКПП „Капитан Андреево“, съобщават от Агенция „Митници“.

При един от случаите на 12 септември на пункта пристигнал товарен автомобил с турска регистрация на път от Белгия за Азербайджан. Камионът, управлявано от турски гражданин, е селектирано за щателна митническа проверка, при която в кутията за управление на хладилния агрегат на полуремаркето са открити еврови банкноти.

Общото количество на недекларираната валута е 63 500 евро с равностойност 124 195 лева. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура – Хасково – Териториално отделение – Свиленград. Спрямо обвиняемия е взета мярка за неотклонение „гаранция“ в размер на 3 000 лева.

Недекларирана валута е открита и при друга проверка на товарен автомобил, който пристига на пункта на 5 септември сутринта. Турският шофьор е представил редовни документи за превозваната стока от Великобритания за Турция и е заявил, че не пренася стоки с търговски характер, парични средства и валутни ценности.

При извършената щателна митническа проверка инспекторите открили в шофьорската кабина сак с лични вещи, между които е намерен пакет с британски лири. Други осем пакета с британски и шотландски лири са открити в шкафа за лични вещи под леглото за почивка на водача.

Общото количество на откритата недекларирана валута е 36 000 британски лири и 6 000 шотландски лири с обща равностойност 95 600 лева. На 33-годишния нарушител е съставен акт по Валутния закон.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button