Хасково

Протестиращи земеделци затварят международните пътища край Хасково в понеделник

Земеделците от Хасковска област се включват в понеделник в националния протест срещу непродължаване на забраната за внос на селскостопански стоки от Украйна.

На 18 септември в 10 часа се очаква 100 селскостопански машини от региона да блокират международните пътища I-5 и I-8 при детелината край северната индустриална зона на Хасково.

В 12 часа земеделците ще отпътуват за София. Те имат разрешение да влизат в столицата с машини до 5 тона и се заканват най-тежките да бъдат използване при необходимост на по-късен етап.

Инициативният комитет, в който влизат всички организации в земеделския сектор у нас, формулира следните искания към управляващите:

1. Продължаване на забраната за внос на слънчоглед, пшеница, царевица и рапица от Украйна и въвеждане на забрана за внос на нерафинирано олио, пресни и замразени плодове и зеленчуци, мляко и млечни продукти, месо и месни продукти, живи животни, мед и пчелни продукти от Украйна, както и завишаване на контрола на произхода, качеството и безопасността на вноса на селскостопански продукти в страната.

2. Изплащане към земеделските производители до 30.09.2023 г. на пълния размер на компенсациите за повишените разходи за производство в следствие на войната в Украйна и отпадане на тавана на помощта.

3. Незабавно изплащане на държавната помощ за компенсиране на земеделските производители със 100 % пропаднали площи.

4. Осигуряване на необходимите средства за пренотифициране на съществуващи държавни помощи и за нови държавни помощи, включително за минимални помощи de minimis за производителите на грозде, картофи, малини, оранжерийна продукция и тютюн и за животновъдите и производителите на пчелен мед.

5. Облекчаване на условията по интервенциите по Стратегическия план по ОСП с оглед на доказване на произведената продукция по интервенциите за обвързано с производството подпомагане.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Дамян
Дамян
16.09.2023 13:54 13:54

Хахахох, искате пак да правите хляба 3лв, а краставиците 8лв, а? Ее, няма да стане!

Хасковлия
Хасковлия
16.09.2023 14:07 14:07

А ти какво искаш да ядеш украински буклуци. Браво момчета.

Срам
Срам
16.09.2023 14:18 14:18
Отговор до  Хасковлия

Искам да имам избор какво да ям.

Защо държавата се меси в частен бизнес? Като е по евтино дай да го спрем. Дай да караме само германски коли. Или дай да спрем вноса на ракия за да пием само Пещерска.
Простия протестира за пари. Свободния протестира за свобода и идеи. Тея ми се метали на багери за по 200к и искат още пари.

Баните
Баните
16.09.2023 14:35 14:35

Всички, които теглиха милиони и закупуваха техника на лизинг ще са там
Форсмажорни обстоятелства Господа форсмажорни…да сте мислили като купувате скъпи коли и апартаменти с печалбите и субсидиите си! Сега не може си обслужвате кредиторите и лизонговите компании
Самозабравихте се

Jack Bauer
Jack Bauer
16.09.2023 20:07 20:07

Супер!!! Затваряйте всичко, скапаното правителство да заминава за усрайната, заедно с цялата си бъхлива рода.

АСЕН
АСЕН
16.09.2023 20:32 20:32

С ВАС СМЕ СМЕЛИ БЪЛГАРИ ! САМО НАПРЕД , НЯМА ВРЕМЕ ЗА ОТСЪПВАНЕ ! НАПРЕД И САМО НАПРЕД !

АСЕН
АСЕН
16.09.2023 20:36 20:36

ПОНЕ ВЕДНЪЖ ЗАЩИТЕТЕ БЪЛГАРСКИТЕ ИНТЕРЕСИ БЕ ,КЪДЕ ЖИВЕЕТЕ ХОРА ? КАКВО ХУБАВО ДОНЕСОХТЕ ОТ ЗАПАДА , КАКВО ХУБАВО ЯДОХТЕ ОТ ТАМ ? ВИЖТЕ СИ ГОЛЕМИТЕ КОРЕМИ И СИ НАПРАВЕТЕ ХУБАВО СМЕТКА КАКВО ХУБАВО ВИ ДАДЕ ЗАПАДА ?

синджента
синджента
17.09.2023 8:13 8:13
Отговор до  АСЕН

То да защитиш Българските интереси, ОКЕЙ, ама на НАГЛИТЕ, КРАДЛИВИ ЗЕМЕДЕЛЦИ НИКОГА, НИКОГА. Огромни субсидии дърпат ежегодно, купутав коли и апартаменти. Защо не ги длагат във бизнеса си? Щото са гладни и лъжливи лайна. Не оставиха здрави и неизорани пътища, само и само да лапат още и още. НЕКА ТАЗИ СЪБДА ДА ГИ ПРЕДХОЖДА ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ ИМ ЖИВОТ. Като искате, продаваите продукцията си на конкурентни цени, а не на космически. Не искате нали. не искате защото така ще избиете неправомерно изхарчените пати от субсидии, продажници. Цяли да протестират: ами протестирайте. Нека всеки един земеделец бъде разследван и ако наистина /което много ме съмнява/ е изряден окей да си протестира. ЕДВА ЛИ. Знаете си насраните гащи.Алчини и крадливи.

Back to top button