Любопитно

Връчиха наградите на Националния студентски литературен конкурс във Въгларово

Наградите от Националния студентски литературен конкурс „Проф. д-р Асен Златаров – Аура“ в рамките на второто издание на Дните на студентската поезия и проза бяха връчени днес в хасковското село Въгларово.

Любимец на публиката е Мария Червенакова. Нейните стихове са подкрепени от 427 души. Наградата „Следовник на Аура“ за поезия е за Димитър Драганов, а за проза – за Йоана Евгениева.

Церемонията по награждаването се проведе в местността „Аязмото“ край параклиса „Св. Илия“. Сертификати и книги получиха председателят на журито Станка Стоянова и членовете Ева Гочева (лауреат за поезия на „Южна пролет 2022“), Боян Боев, Антон Атанасов, както и участниците Йоана Евгениева, Памела Маринова, Мария Костова, Добромир Зафиров, Виктор Чулев, Ивайло Николов – за втори път.

Награди„Продължавайте да пазите искрицата, защото младите поколения ще имат нужда от вас“, пожела на младите творци Станка Стоянова.

„Надяваме се, че тези два дни са били от полза за всички и ви очакваме догодина отново за третото издание“, каза Антон Атанасов.

Haskovo.info припомня, че Дните на студентската поезия и проза започнаха вчера и се организират от Народно читалище „Светлина-1926“ в село Въгларово по програма „Културни инициативи“ на Община Хасково.

С творческо ателие започнаха Дните на студентската поезия и проза

Иван Митев с наградата „Александър Паскалев“, пегаси за поезия и проза

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button