Любопитно

Светлана Николова с награда от конкурса за поезия „Мара Белчева“

Държа в ръката си ценно признание на името на Мара Белчева, прекрасната поетеса и спътница в живота на Пенчо Славейков, казва Светлана Николова от Харманли, която получи втора награда в националния литературен конкурс за поезия, посветен на 155-та годишнина от рождението на една от първите български поетеси – родената в Севлиево Мара Белчева.

Надпреварата бе обявена от Община Севлиево и Градската библиотека. Националният конкурс се провежда на всеки пет години. Целта е да стимулира творческия потенциал на български поетеси, чието творчество търси и отговаря на многобройните въпроси на съвремието, но и носи духа на поезията на Мара Белчева.

Председател на журито бе Кирил Кадийски – поет, есеист, преводач, член-кореспондент на френската академия „Маларме“ и член на международната академия „Монмартър“.

НаградаНа церемонията по награждаването прочетох стихотворението „Божествено различие“, разказва Светлана Николова. То е вдъхновено от отец Максим, духовния стопанин на храм „Св. Атанасий“ в Харманли. Човек-светлина е нашият отец Максим, дошъл да твори добрини – и в храма, и в градината около него, и в душите на хората, допълва лауреатката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button