Хасково

14 партии се регистрираха за изборите за кмет на Хасково, 22 са за общински съветници

Крайният срок за регистрация на партиите и коалициите за регистрация в ОИК – Хасково за участие в местните избори на 29 октомври изтече днес.

За участие в изборите за кмет на Община Хасково се регистрираха 14 партии и коалиции, за общински съветници – 22, а за кметове на селата – 18. Има и два инициативни комитета.

За изборите за кмет на Хасково, общински съветници и кметове на селата се регистрираха ГЕРБ, Коалиция „Продължаваме Промяната – Демократична България“, ДПС, „Възраждане“, „БСП за България“, „Има такъв народ“, „Български гласъ“, „Български възход“, „Ние идваме“, „Свобода“, „Движение България на гражданите“, „Граждани на Общината“, „Национално движение за права и свободи – НДПС“, „Партия на зелените“.

От КП „Левицата“, „ВМРО – Българско национално движение“, КП „България на регионите“, „Алтернатива на гражданите“ се регистрираха за участие в изборите за общински съветници и селски кметове.

От „Съюз на демократичните сили“, „Консервативно обединение на десницата“ – КОД, „Българска социалдемократическа партия“ и „Национално движение Единство“ ще имат кандидати за общинския съвет в Хасково.

ОИК – Хасково регистрира и Инициативен комитет за издигане на Николай Ставрев за независим кандидат за кмет на община Хасково, както и Инициативен комитет за издигане на Господин Георгиев за независим кандидат за кмет на село Въгларово.

Комисията отказа да регистрира местната коалиция „Спаси Хасково“ (ПСД, ССД) в изборите за общински съветници и кметове на 29 октомври. Причината е, че наименованието й не отговаря на изискванията на Изборния кодекс. Решението подлежи на обжалване пред ЦИК.

Партиите и коалициите имат срок до 26 септември да заявят кандидатите си за кметове и общински съветници. В този срок инициативните комитети трябва да представят над 2 000 подписа в подкрепа на издигнатите кандидати.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
юСНИ
юСНИ
19.09.2023 16:08 16:08

миро слав боклука и той се наредил съветник да става
ВЪН МУТРИ КРАДЛИ ВИ ОТ
СПАСИ ХАСКОВО

Back to top button