Любопитно

Много приятели се стекоха за премиерата на „Моята река“ на Щерю Щерев

Хасковлията Щерю Щерев представи тази вечер книгата си „Моята река“ в Регионалната библиотека „Христо Смирненски“ пред много свои колеги рибари и музиканти.

„Разказал е забавни и много лични преживявания. Музикант, който пише много забавно“, каза за него поетесата Ели Видева.

Редактор на книгата е литературният критик Недялко Бакалов. „Когато приятелят ми Щерю Щерев се обади, че книгата му „Моята река“ е излязла от печатницата, се сетих за думите на Албер Камю – „Трябва да си представяме Сизиф щастлив“. Щерю изстрада тази книга, буквално я избута както царя на Коринт – скалата към върха“, каза при представянето на автора Бакалов.

КнигаКнигата е писана с години, като някои от текстовете са от английския град Брайтън, където хасковлията усвоява тънкостите на океанския риболов.

„Всъщност реката на Щерю няма конкретно название, тя е събирателен образ, тя е реката на живота му. „Моята река“ не е риболовна енциклопедия, каквито има написани доста. Тя е обяснение в любов на водата и на рибата в нея, на природата, на света окол нас“, каза още редакторът.

КнигаЩерю Щерев каза, че е доволен от крайния резултат. Той не е искал да учи хората на риболов, признава, че продължава сам да се учи. Обясни, че не е правилно да се казва отивам за риба, а отивам на риба, защото за риба можеш да отидеш и до магазина.

КнигаПрипомни за уловения от него 50-килограмов сом през 2012 г. Това е рекордният му улов засега, който след това е изял с приятели, а после е плакал.

Авторът получи аплодисменти, топли думи, прегръдки и подаръци от многобройните си приятели, които бяха изпълнили читалнята на библиотеката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button