Любопитно

Фестивалът в Хухла излъчи двама лауреати на наградата „Почетен селянин“

Културният фестивал с 25-годишна история „Мистериите на Хухла“ за пореден път връчи приза „Почетен селянин на Хухла“.

Тази година лауреати на отличието станаха поетът Росен Друмев от Бургас, който не можа да присъства лично на церемонията и поетесата Петя Цонева от Габрово, носител на наградата от националния литературен конкурс в памет на Ивайло Балабанов на община Ивайловград.

В читалището в село Хухла Петя Цонева чете стихове от книгата си „Люлката на живота“. Благодаря, че община Ивайловград финансира издаването на стихосбирката ми, каза тя в присъствието на кмета на Ивайловград Диана Овчарова. Свои стихове прочете и 13-годишният Димитър Кондузов от Хухла.

На връх Св. Илия край селото завладяващ концерт изпълни Националният фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ с ръководител талантливият диригент и композитор Георги Андреев, почетен гражданин на Хасково. Публиката сърдечно благодари на прославения ансамбъл и се хвана на тежко тракийско хоро.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button