Спорт

Хасково се размина с медалите от държавното по спортно ориентиране

Държавното първенство по спортно ориентиране за деца и юноши се проведе съвместно с това на ветераните от 22 до 24 септември във Варна с участието на повече от 600 състезатели от 36 клуба от страната.

Хасковският клуб „Компас 1994“ с председател Тодор Стратиев се включи с 20 състезатели, от които 17 деца от 12 до 18 г. Състезанието започна с трудна дълга дистанция в местността Изворите на около 20 км северно от града.

В този първи старт от шампионата хасковлии не можаха да достигнат до отличия, но регистрираха няколко добри резултата като се има предвид, че децата имаха по 50 – 60 конкуренти в групите.
Димитър Гълъбов – М12 се класира на 13-то място, Никола Делчев – М14 е 15-ти, а Ванеса Бачварова Ж16 е 14-та. При най-големите девойки до 18 г. Ивана Йорданова е на 9-то място, а Дияна Янева на 15-то място.

Спортно ориентиранеВъв втория ден в същата местност се проведоха щафетните бягания, в които хасковлии по традиция имат винаги успех, но този път не бяха по силите на много отбори, а и „Компас“ се представиха разочароващо.

В последния, трети състезателен ден във Варненския квартал „Бриз“ се проведе спринтовата дистанция, в която отчасти хасковлии поправиха лошото представяне от предния ден, но отново останахме без отличия.

В тази най-бърза дисциплина Дияна Янева Ж18 е 7-ма, Никола Делчев М14 е 8-ми, а Ивана Йорданова Ж18 е 17-та. От тук нататък следва задълбочен анализ за пропуските в подготовката ни и много труд занапред.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
25.09.2023 19:32 19:32

Е, не може всеки път да вземат медали, трябва и за другите да останат.

Back to top button