Регион

Намериха ментета в товарен влак на жп гарата в Свиленград

Недекларирани 8 225 текстилни изделия са открити на жп гарата в Свиленград при сканиране с рентгенова апаратура на контейнер, част от товарна влакова композиция, влизаща в страната от Турция, съобщават от Агенция „Митници“.

Влакът, пътуващ от Турция за Германия е пристигнал в Свиленград на 25 септември. Контейнерът е селектиран за щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, при която възникват съмнения за недекларирана стока.

При последвалия физически контрол митничарите са установили, че в контейнера освен декларираната стока по документи – килими от синтетични материали, има и текстилни изделия, които не са били описани в придружаващите документи. Открити са 167 колета с общо 8 225 различни артикули – тениски, блузи, якета, спортни комплекти, дънки, носещи знаци на известни търговски марки.

Стоките са задържани. По случая предстои да бъде образувано административнонаказателно производство за митническа контрабанда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button