Хасково

Ученици се запознаха със съдебни казуси в ХАС

Ден на отворените врати се проведе в Хасковския административен съд.

Специални гости бяха ученици от Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров“, които приветства съдия Цветомира Димитрова.

След това те имаха възможност да се запознаят отблизо с работата на съдиите и съдебните служители. Посетени бяха службите Регистратура, Съдебно деловодство, Съдебни секретари, както и кабинет на съдия.

СъдСпециално внимание беше обърнато на начина на протичане на откритите съдебни заседания по делата, което беше обяснено нагледно от съдия Икономова в една от залите на съда. Тя разясни пред младежите в най-общ план ролята, която съдебният състав има по време на заседанието и действията, които страните могат да извършват. Бяха представени различни казуси и съответно протичането на съдебния процес, свързан с тях.

Провеждането на „Ден на отворени врати“ е насочено към популяризиране дейността на органите на съдебната власт с цел повишаване правната култура на гражданите и постигане на по-добра информираност за работата на съдебната система, както и за изграждане на доверие в съдебните институции.

Административен съд – Хасково се включва за пореден година в инициативата.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button