Регион

Сигнал за запрашеност от тежкотоварни камиони в Димитровград

Сигнал за запрашеност на въздуха, причинена от тежкотоварни камиони, изпратиха със снимки жители на Димитровград.

Камионите товарили инертни материали от кариера край града и по черен път се включвали в движението по околовръстния път на Димитровград. От движението им се вдигал много прах, който пречи на живеещите в района. Отделно се създавали предпоставки за катастрофи с включването на камионите по Панорамния път.

През миналата година отново имаше подобен проблем. Тогава тежките машини минаваха върху мостче, което имаше опасност да поддаде.  След намеса на общината камионите от кариерата вече излизат на главния път от съседната отбивка, където обаче се появява нов проблем – с прахоляка.

ПушекЖивеещите в района са подали жалби до общината, областна администрация, омбудсмана, МОСВ и други институции. Било разпоредено на кариерите да пръскат с вода пътя, за да не се вдига толкова прах, но според хората засега това не било правено.

Екипи на Автомобилна администрация били в района за 3 дни, но казали, че не могат да санкционират камиони, които се движат по черен път.

Хората настояват товарните автомобили да се движат по други маршрути или поне черният път, по който сега минават, да бъде асфалтиран.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button