Спорт

Сестри Стоеви спечелиха титлата на турнира в Шотландия

3️-кратните европейски шампионки и 2️ пъти носителки на титлата на Европейски игри Стефани и Габриела Стоеви спечелиха титлата на двойки жени на международния турнир по бадминтон от сериите „CHALLENGE“ в Глазгоу (Шотландия), съобщават от федерацията.

Надпреварата е с награден фонд 15 000 щатски долара и е част от олимпийските квалификации за игрите в Париж 2024.

Хасковлийките, които са номер 1️ в схемата, постигнаха четири поредни победи по пътя си до златните медали. На финала сестрите направиха обрат и победиха японките Майко Кавадзое и Харуна Кониши с 19:21, 21:11, 21:12 за 63 минути.

БадминтонВ първия гейм японките поведоха с 18:12, но Стефани и Габриела намалиха пасива си на 19:20, но с още едно спечелено разиграване съперничките им поведоха в резултата.

В следващите две части обаче българките доминираха. Във втория гейм те поведоха с 14:4 и след 21:11 изравниха, а в третата част след 14:12 направиха серия от 7:0 и стигнаха до крайния успех.

БадминтонВ Глазгоу сестри Стоеви са водени от старши треньора на националния отбор на България Петя Неделчева-Хранова.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button