Избори 2023 – Предизборни публикации

Жителите на кварталите в Хасково и селата искат от Георги Иванов решаване на проблемите си

Лошото качество на водата, честите аварии, разбитите улици и тротоари са сред основните въпроси, които повдигат хасковлии и жителите на селата в общината на срещите си с кандидата за кмет Георги Иванов и кандидатите за общински съветници от листата му.

Иванов и кандидатите за местния парламент Светослава Стоянова, Тонка Атанасова, Георги Георгиев, Теодор Тодоров, д-р инж. Сейхан Мюмюнали, Петя Гайдажиева-Юкселай и Гергана Георгиева вече се срещнаха с жители на хасковските квартали „Овчарски“, „Изгрев“ и на с. Манастир.

Хората се интересуват и от незаконните строежи, занемарените паркове, липсата на достатъчно паркоместа. Споделено бе, че има и улици, недостъпни за пожарна или линейка.

Георги ИвановЖивеещите в с. Манастир изтъкнаха като основен проблем постоянното запушване на канализацията, честите спирания на тока и голямата амплитуда във волтажа, както и нуждата от финансово подпомагане довършването на параклиса.

Георги Иванов обеща своята подкрепа за решаването на тези проблеми и отбеляза необходимостта от построяването в края на селото на малък пазар за селскостопанска продукция и паркинг към него, тъй като в момента ползваното за целта място е нефункционално и необезопасено.

Пред жителите на всеки от кварталите и от село Манастир Георги Иванов сподели, че проектирането и изграждане на уличната мрежа в няколко от хасковските квартали е залегнало в неговата управленска програма.

В плановете на Иванов за Хасково са включени оптимизирането на транспортната схема и създаване на нова организация на движението като част от улиците бъдат преобразувани в еднопосочни, бъдат поставени нови светофарни уредби и бъдат изградени нови кръгови кръстовища.

Георги Иванов припомни, че има готов проект за многоетажен паркинг в центъра на Хасково, предвиждат се нови паркоместа и в кв. „Орфей“ и до бившия КЕЧ.

Георги ИвановВ програмата на „Български гласъ“ – името, под което се явяват на изборите Георги Иванов и неговите кандидати са общински съветници е включено и проектиране и изграждане на уличната мрежа в кв. „Кенана“, кв. „Каменец“, кв. „Изгрев“, кв. „Куба“ и кв. „Орфей“.

Част от програмата са и:

  • Ревизия на уличното осветление и подобряване на неговото качество.
  • Ремонт и поддръжка на улици, тротоари и подлези.
  • Изграждане на нови велоалеи, в т.ч. към промишлени зони и туристически обекти.
  • Засилен контрол на паркирането.
  • Ремонт на улиците по селата и реконструкция на съществуващи паркове.

Основен приоритет на Георги Иванов е решаването на проблемите в сферата на водоснабдяването. За тази цел е предвидено:

  • Реализиране на воден цикъл с подмяна на водопроводните тръби в цяло Хасково, с цел прекратяване на порочния кръг от непрекъснати аварии и ремонт на ремонта.
  • Изпълнение на налични проекти за канализация и водопровод.
  • Почистване на канализационните мрежи и осигуряване на техническо решение при поройни дъждове и наводнения.
  • Почистване на речни корита

Георги ИвановГеорги Иванов и кандидатите за общински съветници от неговата листа Светослава Стоянова и Тонка Атанасова се срещнаха и с представители на хасковската фирма „АБ“ АД.

Основен акцент в разговорите са трудностите при намиране на подготвени кадри за нуждите на бизнеса.

В тази връзка, Георги Иванов представи основните си виждания, залегнали в неговата управленска програма:

  • Поставяне на главен акцент върху професионалното образование за осигуряване на квалифицирана работна сила.
  • Синхронизиране на професионалното образование с потребностите на пазара на труда и икономическите приоритети на общината.
  • Разширяване и утвърждаване на паралелките в професионалните гимназии.
  • Привличане на филиали на висши учебни заведения според нуждите на бизнеса.
  • Стриктно спазване на законоустановените срокове относно разрешителния режим за устройствено и инвестиционно проектиране и строителство.

И тук хората поставиха основно проблеми, свързани с водоснабдяването, честите аварии и свързаните с тях разкопавания на улици и тротоари, които впоследствие не се отремонтират навреме и качествено.

Георги Иванов разясни основните мерки от своята програма, касаещи тези проблеми:

  • Изграждане на Пречиствателна станция за питейни води на яз. Тракиец с цел решаване проблема с водоснабдяването на Хасково и намаляване цената на водата.
  • Реализиране на воден цикъл с подмяна на водопроводните тръби в цяло Хасково.
  • Изпълнение на налични проекти за канализация и водопровод в различни квартали на града.

Поставен бе и въпросът за подобряване на административното обслужване на гражданите от страна на общината, където Георги Иванов посочи някои от мерките, които предвижда:

  • Въвеждане на нова по-гъвкава и по-качествена организация за административно обслужване на гражданите и бизнеса, в т.ч. увеличаване на електронните услуги и строг контрол за изпълнение на ангажиментите на всички нива.
  • Акцент върху ускоряване на процедурите по решаване проблемите на гражданите и бизнеса в направление „Архитектура“.
  • Внедряване на Географска информационна система (ГИС) за устройство на територията.
  • Актуализиране и поддържане на дигитален специализиран и подземен кадастър.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button