Регион

100 незаконни строежа край язовир Ивайловград са премахнати

През декември багерите влязоха за втори път в Ставри Димитрово100 са премахнатите незаконни строежи край язовир „Ивайловград“, информираха от Държавния строителен контрол. Общо 118 са влезлите в сила заповеди, които трябва да бъдат изпълнени. По-голямата част от тях са за така нареченото „митничарско село“ Ставри Димитрово.

От началото на декември досега разрушените незаконни строежи са 29. Сред тях има няколко масивни вили, огради и барбекюта. Остават още 18 строежа, от които около една трета са вили.

Следващият етап по премахване вероятно ще започне в края на април или началото на май. Това зависи от времето, тъй като сега багерите не могат да влязат в калните терени, обясниха от ДНСК.

На територията около язовир „Ивайловград“ са издадени общо 169 заповеди за премахване на незаконни строежи. 49 от тях все още не са влезли в сила, тъй като се обжалват. Две са отменени от съда. Доста от собствениците на незаконни строежи ги премахват сами.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button