Хасково

112 проверки за месец от РИОСВ – Хасково, 28 са за чистотата на въздуха

112 проверки на 101 обекта са извършили през септември експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите – Хасково.

ТЕЦ „Марица 3“ в Димитровград е сред обектите, контрола върху които е засилен в периодите, през които работи. През септември са извършени няколко проверки след постъпили сигнали за неорганизирани емисии от сградата на котелното помещение, за миризми и регистрирани завишени стойности на серен диоксид. Направени са инспекции още във връзка с осъществяване на емисионен и последващ контрол на дадени предписания за отстраняване на констатирани нарушения.

Две от проверките на ТЕЦ-а са в средата на месеца, веднага след като от оператора е изискано да предприеме мерки за намаляване на масовия поток на серен диоксид, при отчитане на растящи и завишени стойности на замърсителя. По отношение контрола на чистотата на атмосферния въздух през септември са извършени общо 24 планови и 4 извънредни проверки.

Извънредно проверка е направена в защитена местност „Средна Арда“, като осъщественият контрол е по отношение вземането на млад египетски лешояд от гнездо на вида, за да бъде отгледан на затворено, до пускането му идната година. Дадени са и две предписания за поставяне на информационни табели на вековни дървета в Хасковска област. Общо 33 са проверките на защитени територии и защитени зони в областите Хасково и Кърджали през септември.

Общо 35 проверки, отнасящи се до управлението на отпадъците са завършили с дадени 21 предписания за отстраняване на констатирани нарушения и изпълнение на екологичното законодателство.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button