Избори 2023 – Предизборни публикации

Георги Иванов към хасковлии: Имаме две седмици да върнем Хасково на хората

„Имаме две седмици, в които трябва да докажем, че обичаме този град, че трябва да го върнем на хората, а не на няколко фирми, които го съсипаха“, обърна се към хасковлии на предизборна среща в читалище „Заря“ кандидатът за кмет на община Хасково Георги Иванов.

Той каза, че е сигурен в подкрепа на много хора на изборите. „Страхът, който е обзел града от отмъщение на определи партийни функционери витае. Започнаха и някои уволнения и натиск, както и убеждения да се премине в другия лагер. Благодаря, че имахте смелостта, достойнството и уважението към мен за срещата, както и за щастието, че ще се борим да промени този град“, добави той.

Иванов каза, че е решил да се кандидатира отново за кмет, защото през последните 8 г. е виждал много нередности. „Хасково загива, става поробена община“, категоричен е кандидатът за кмет. Той даде няколко примера със знакови обекти от неговото управление, които сега не се поддържат както трябва – сградата на театъра, паметникът на завистта, часовниковата кула за 1000 г. Хасково.

„Не отричам, че за 8 г. се направи нещо, но къде е красивото, което трябва да остане за поколенията? Направиха един басейн, който даже да те е срам да го погледнеш от гледна точка на архитектура и местоположение“, каза управникът на Хасково в продължение на 4 мандата и показа проектите за басейн и стадион „Младост“, които е оставил в общината. По неговите думи те са много по-хубави, но не били реализирани само защото са от него.

Георги ИвановГеорги Иванов изброи няколко пункта, по които ставало заробването на общината. „Приеха безумни неща в общинския съвет, когато се гласуваше план сметката за такса смет. Ощетените от такса смет протестираха в съда, спечелиха делото и в момента общината връща 3 млн. лв. Естествено като ги връща няма да се чисти, мете, полива и коси“, каза той.

Общината беше ощетена през последните години с милиони, посочи Георги Иванов. Той даде и пример с дело, приключило през юли тази година, когато община Хасково е осъдена да плати 1.7 млн. лв., 500 000 лв. лихви и 160 000 лв. адвокатски хонорар. И тук най-интересното е, че решението не е протестирано с по-горна инстанция. Някой трябва да ги плаща парите. Това е абсолютна далавера. Ако Георги Иванов се върне ще пита кой е виновен за тези неща“, категоричен е той.

Кандидатът за кметския пост продължи с това, че през май се сключва един изключително престъпен договор за асфалтиране за 15 млн. лв. за 4 г. „Някаква фирма част от предходната си осигурява приходи. Договорът е така написан, че тази фирма като асфалтира и предяви претенции в 30-дневен срок общината трябва да плати, но тя ги няма парите, а ако не плати започват лихви“, обясни Иванов.

Според него сега е започнало асфалтиране на булевард „Раковски“ без да е толкова необходимо, защото най-бързо се правели пари. „Бързат да направят едни пари, да ги разпише сегашното ръководство, а пък следващото да му мисли какво да прави“, ядоса се кандидат-кметът, като допълни, че това са парите на хасковлии и това е абсолютно заробване.

По негови наблюдения сега в Хасково се образувал фронт анти Георги Иванов. Той бил създаден на базата на една сглобка без достойнство и морал, която си е наела кандидат за кмет, който от 3 г. бил безработен. В същото време досегашните управляващи действали тихо, за да си спасят кожата. „Здраво се купува в момента с вашите пари“, каза от трибуната Иванов, като обясни, че мизата вече била стигнала 200 лв. за глас.

Георги ИвановГеорги Иванов изреди нещата, които иска да направи през следващите 4 години.

„Първото, което искам да направя е канализация в тези места на града където няма“, а изказването му беше посрещнато с бурни аплодисменти от залата. Като пример той даде Кенана, като в общината имало готов проект. Другият голям проблем според него е водоснабдяването на Хасково.

На следващо място Иванов посочи автомобилният трафик в града. „Говоря за неща, които могат да започнат на петия ден. Улиците, които са в широка градска част трябва да ги направим еднопосочни. Така по-широките ще имат паркоместа реални. Има готов проект за 5-етажен паркинг в центъра на града, където е комплекс 21 век. Това е много важно, защото градът се задъхва“, обясни той.

„Навремето в Димитровград гледаха какво правя аз и стана чудесно при тях, да ти е драго да минаваш от там. А тук през последните 8 години какво се случи – кръговите движения ги засипахме с камъни, най-зеленият град за 2011 г. ние го засипахме с камъчета, защото е по-лесно, а имаме прекрасен разсадник и оранжерия“, недоумява Иванов.

Хасковлии му ръкопляскаха и при думите, че тротоарите са в ужасно състояние и имат нужда от ремонт. „Тук моята задача ще бъде тези, които са второстепенни и не са в центъра ще се направят с асфалт, който е по-устойчив, а тези в централна градска част да се направят с фабрични павета, както е центърът – те са удобни“, обясни кандидатът за кмет. Той се закани общината да си върне управление върху социалните домове.

Георги Иванов говори за липсата на висш учебен център в града и липсата на подготвени кадри за бизнеса, както и за стимулите младите хора да остават тук. По неговите думи трябва да се обърне по-голямо внимание на спорта в града, като се направят допълнителни бази за тренировки. Той се обяви за развитието на културата, а в сферата на здравеопазването посочи възможностите, които могат да се разкрият с незавършения хирургически блок. Иванов имал и идея как общината да помогне на хората, засегнати от Параграф 4. За него е важно администрацията да работи добре в полза на гражданите и общината. Той каза, че всички, които работят качествено ще останат в администрацията.

За него е наложително да се ремонтира зоологическата градина и да се възстанови есенният панаир в Хасково.

Георги ИвановПрисъстващи на срещата питаха Георги Иванов за начини за разрешаването на проблема с качеството на водата, за детските градини, спорта. Иванов каза, че ще работи за разрешаването на проблемите заедно със своя екип и призова да се гласува за него и за листата за общински съветници с номер 12.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button