Спорт

8 гимнастички от „Аида“ се представиха на едно от най-тежките състезания за годината

8 състезателки от хасковския клуб по художествена гимнастика „Аида“ с председател Яна Михайлова се представиха достойно на едно от най-тежките състезания за годината – Държавното първенство категория „Б“, което се проведе в София.

В конкуренция от 132 гимнастички Наталия Митева ДСВ се класира 28-ма. Тя се нареди сред най-добрите състезателки в страната. В същата възраст Маргарита Иванова стана 66-та. В отборното класиране техният отбор е 33-ти от 58 отбора, които се състезаваха.

Другият хасковски отбор – Яна Александрова, Ивет Иванова и Даная Иванова останаха на 53 място в отборното класиране.

АидаПри ДМВ в конкуренция от 131 гимнастички Александра Димитрова се класира на 60-то място, а Марияна Янкова на 80-то. Хавин Исмаил остана извън класирането. Техният отбор стана 48-ми от 58 отбора. И на трите това беше първо Държавно първенство. Съдийка беше Даяна Михайлова, а Теодора Ненова беше неотлъчно до състезателките.

Аида„Гордеем се с всичките ни 8 гимнастички, които достойно представиха клуба ни. Въпреки грешките, които допуснаха за всяка една от тях това беше изпитание, което преодоляха и със сигурност ще работят още повече в залата, за да докажем, че следващия път ще бъдем по-добри“, казват от клубното ръководство.

От „Аида“ посочват, че нямат голяма и висока зала за подготовка, с каквито разполагат много от успешните клубове в страната, но хасковлийки имат огромно желание, мотивация и любов към гимнастиката.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button