Регион

Жена остана 7 месеца без шофьорска книжка заради фалшиво положителен тест за дрога

Жена от Харманли 7 месеца е без книжа и номера на автомобила си заради фалшиво положителен тест за дрога.

През март, при рутинна проверка на пътя, дава проби за алкохол и дрога. Тази за алкохол на място показва 0, но тестът за дрога е положителен. Жената иска и дава кръвна проба. Резултатът от нея обаче излиза чак през октомври.

„Аз приемам много лекарства и съм асматик. Преди това бях настинала и ходих по болници. Така и не успях да разбера кое лекарство е дало фалшивия резултат. Тези 7 месеца без кола и книжка означаваха липса на работа и едно адски трудно придвижване. Сега трябва да заплатя 236 лв. за кръвния тест“, обясни Янка Янкова.

ШофьорДиректорът на Пътна полиция – Хасково Димо Чобанов коментира, че в Закона за движение по пътищата е записано, че когато при тест с техническо средство се отчете положителен резултат и лицето не се съгласи с него и даде доброволно кръвен тест, същият се заплаща. „Няма как до заплащане на дължимите такси да върнем свидетелството за управление“, уточни Чобанов.

ШофьорТой допълни, че в Хасковско няма много случаи, при които има разминавания между показанията на техническото средство и кръвната проба.

Янка Янкова предстои да потърси правата си в съда.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

8 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
John
John
16.10.2023 11:51 11:51

барем си им отишъл на крака, напиши ѝ един акт за неправилно паркиране!

Няма празно
Няма празно
16.10.2023 13:01 13:01
Отговор до  John

Хахахах

KAT bezdarnik
KAT bezdarnik
16.10.2023 12:18 12:18

Плати му грешката на
ЗАНГОША

арес
арес
16.10.2023 12:43 12:43

държавата е виновна..това с тестовете е едно голямо недоразумение…крайно време е да се промени, неможе при изписани лекараства от лекар, да се глобява и лишава от правоуправление…говоря за успокоителни,които се приемат от целия свят и то при най отговорните и натоварени професии..не е справедливо,не е и честно…

Иван
Иван
16.10.2023 14:42 14:42

Госпожо, платете си изследването за да си вземете книжката и си наемете добър адвокат, който е водил подобни дела. Ще си вземете парите за теста плюс още няколко хиляди лева за вредите и стреса които са ви причинили. Като ги осъдите МВР ще трябва да ви платят и адвоката и съдебни разноски, реално ще сте само на плюс, а в такъв случай практиката показва, че ги осъждате на 100%.

Анонимен
Анонимен
16.10.2023 16:43 16:43

преди работа всички полицаи да си правят тест за алкохол и наркотици. интересно какви ще са резултатите.

Paraskov
Paraskov
17.10.2023 6:38 6:38

Samo sad da plashtat i da vidite kak ste promenqt zakona Bokluzi

ОСТАВКА
ОСТАВКА
20.10.2023 17:06 17:06

Пълна пародия . На тези фалшиви тестове и лично за мен манипулирани тестове . Как така господа полицаите изследват предимно жени и им излизат положителни тестове за наркотици и алкохол . Има къде , къде по-големи престъпници . Измиват си ръцете и показват , че са свършили някакъв вид работа при положение , че не ги бива даже да дишат , абсолютни мишки и кръгли олигофрени с нисък коефициент на интелигентност . Заплашват и се държат страшно арогантно , да не говорим ,че лъжат за кръвните изследвания . За мен половината трябва да си пуснат доброволно оставките не само да претендират , че заплатите им били малки . За работата , която вършат ( нищо ) не трябва пукнат лев да вземат ! ОСТАВКА

Back to top button