Хасково

Оставиха в ареста задържаните с 4.4 кг. марихуана на границата

Хасковският окръжен съд остави в ареста 42-годишната Дора Михалева и Ремзи Календер на 57 г., които бяха задържани за 4.422 кг. марихуана на стойност 70 752 лв.

Haskovo.info припомня, че жената беше арестувана на 13 октомври на ГКПП „Капитан Андреево“ при опит да излезе от страната с автомобила си. В колата бяха открити 7 пакета с канабис.

Пред разследващите тя е направила самопризнания, след които като подбудител и помагач е задържан Календер. В днешното съдебно заседание стана ясно, че двамата са планирали съвместна работа в крайпътното заведение на Календер в Нова Загора.

КанабисОт прокуратурата поискаха постоянен арест за двамата заради обоснованото предположение, че са извършители на деянията, в които са обвинени и реалната опасност да се укрият и извършат престъпление при по-леки мерки.

Дора е осъждана за измама, но е реабилитирана, а Ремзи има присъда за престъпление, свързано с наркотици. Ако бъдат признати за виновни ги грози затвор от 10 до 15 г. и глоба от 100 000 до 200 000 лв.

Обвиняемите поискаха по-леки мерки, за да могат да работят и да се грижат за семействата си. Дора каза, че с колата си кара свой познат на химиотерапия. Тя обясни честите си пътувания до Турция за закупуването на лекарства, перилни препарати и дрехи.

В крайна сметка съдът им наложи най-тежката мярка „Задържане под стража“ заради обоснованото предположение, че са извършители на престъплението в което са обвинени и реалната опасност от укриване и извършване на ново престъпление.

Определението подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Откриха марихуана за 70 000 лв. в колата на 42-годишна жена

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button