Любопитно

Хасковски таланти с отличия от арт фестивал

Младите певици Дария Христова и Десислава Александрова взеха първите места във възрастовите си категории на арт фестивала „Фантазия“ в Хасково.

Те са представителки на Школата по народно и поп пеене „До минор“ при читалище „Тракия-2008“ в Хасково с музикален ръководител Даниел Ленков. Наградите им бяха присъдени от авторитетно жури, в чийто състав е именитият Хайгашот Агасян.

Школа „До минор“ е най-младата творческа формация на читалище „Тракия-2008“. Деца и младежи се учат на певческо изкуство, сценично поведение, формират музикален вкус.

ФестивалКакто Наskovo.info писа, на фестивалната сцена бяха представени изпълнения на 38 школи и състави от страната. Организатор на феста е спортен клуб „Рона“ с подкрепата на Съюза на организациите за любителско изкуство.

От Младежкия център пък се похвалиха с много медали от фестивала. За арт школа „Дъга“ злато за Габриела, Михаела, Елиз и Бианка, сребърни медали за Натали, Виктория, Дамла и Михаела, а бронзови заслужиха Биляна и Кристиана.

За балетна школа „Алегро“ – две купи, първо и второ място за школата, а при солата сребърен медал за Анджела, Виктория и Ивайла са с бронз.

Два златни медала за Давид и Надя от детска вокална група „Орфейче“ и бронз за Деси. Злато и бронз за възпитаниците на школа по китара „Хала“ в категория групи.

Стотици таланти се изявиха на арт фестивала в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button