Избори 2023 – Предизборни публикации

Георги Иванов обеща поетапно изграждане на канализация и асфалтиране на улици на „Кенана“

Георги Иванов и кандидати за общински съветници от неговата листа проведоха последователно срещи с жители от най-голямата вилна зона на Хасково „Кенана“ и селата Клокотница, Конуш и Николово.

Най-важните проблеми за хората, живеещи в „Кенана“ са: липса на канализация и подробен устройствен план, което възпрепятства бързото проектиране и изграждане на нужните им жилищни сгради. Изграждането на уличната мрежа и съответната инфраструктура е друг акцент в проведените разговори, както и липсата на контейнери за смет в по-отдалечените райони.

Всички тези проблеми са залегнали в управленската програма на Георги Иванов, който обеща тяхното бързо решаване, като се започне с поетапно изграждане на нужната канализация, както и асфалтиране на проблемните улици.

Георги ИвановКандидатът за кмет се ангажира и с друг важен момент, а именно адекватно съдействие от общината по възникнали казуси по §4 от ПЗР на ЗСПЗЗ, в т.ч. свикване на комисия в кратки срокове при поискване от заинтересовани страни за отстраняване на грешки в плана на новообразуваните имоти.

Много са проблемите, с които се сблъскват живеещите в селата от община Хасково. В по-голямата си част те са свързани с лошо състояние на улиците и тяхната осветеност, липса на вода и нейното лошо качество, липса на канализация, на медицински пунктове и аптеки, зле организиран транспорт.

Георги ИвановВ село Конуш хората се оплакват от техен над 25-годишен проблем с питейната вода, която не стига до селото заради авария в помпената станция. Страхуват се и от евентуалнo излизане на реката от нейното корито, заради затлачени и непочистени участъци. Хората се оплакаха и от крайно лошото състояние на улиците.

Проблемите за жителите от село Николово отново са свързани с лошото състояние на улиците и речното корито, занемарените и пустеещи градинки, липсата на медицински пункт и площадки за игри на децата. Сериозен проблем тук е замърсяването на водата от голяма кравеферма в близко село, от която се изливат нечистотии в язовир „Тракиец“, където е вододайната зона на селото. Многократно са информирани всякакви институции – но решение отникъде. Проблем е и поливната вода, заради аварирала тръба.

Георги ИвановВъпреки близостта си до областния град, жителите на село Клокотница споделят, че нямат аптека и клуб, където да се събират. Друг проблем за тях е големият брой приходящи за изборите, което според хората изкривява техния вот и те не желаят друг да решава бъдещето на тяхното село.

И в трите села Георги Иванов запозна присъстващите с управленската си програма, като наблегна на заложените в нея мерки в подкрепа решаване на обсъжданите проблеми:

-поддържане на инфраструктурата и уличното осветление
-възстановяване или откриване на медицински центрове и аптеки по селата
-изграждане на Пречиствателна станция за питейни води на яз. „Тракиец“
-решаване на проблемите с водоснабдяването по селата и ускорено прокарване на канализации
-своевременното почистване на речните корита
-увеличаване дела на зелените площи и засилен контрол за тяхната поддръжка
-подобряване на материално-техническата база на социалните услуги, на клубовете на пенсионерите
-разработване и изпълнение на програма „Активни пенсионери“ за стимулиране на тяхната физическа и самодейна активност
-надграждане дейността на читалищата и стимулиране на тяхната дейност.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button