Регион

Съкращават 8 от община Димитровград, сливат две дирекции

Иво Димов8 служители на община Димитровград да бъдат съкратени. Това предлага в докладна записка кметът Иво Димов на общинските съветници. Причината за исканото намаляне на числеността на персонала е писмото от финансовия министър Симеон Дянков с препоръка за оптимизация в администрацията с 15 на сто.

Няма да се съобразя с този процент, тъй като това означава да оголя администрацията. Още повече, че предстоящото съкращение ще е третото за последните три години“, каза днес Димов. Той припомни, че в началото на мандата му служителите в община Димитровград са били 156. С решение на Общинския съвет от декември миналата година част от служителите минаха на половин работен ден. Така щатовете в администрацията станаха 150,5. От тях 8 човека ще бъдат съкратени.

Дирекциите в общината ще станат с една по-малко. Идеята е  „Хуманитарни и социални дейности“ да се слее с дирекция „Администрация„. Ще бъдат съкратени 4 началници на отдели, един шеф на дирекция и трима служители. Вече са връчени и предизвестията на шестима души, които са навършили пенсионна възраст, но на тяхно място ще бъдат назначени нови служители, уточни Димов.

Така от началото на мандата му съкратените щатове от администрацията стават 13,5. „Ако трябваше да се съобразя с исканите от министъра 15% трябваше от администрацията да си тръгнат 22-23 души„, коментира градоначалникът.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button