Регион

Ромско семейство получи 300 лева за ремонт, няма пари за храна

ДарениетоРомско семейство от димитровградското село Странско, чиято къща се наводнила от дъждовете и обилното снеготопенето, получи 300 лева за ремонт. Парите са събрани на доброволни начала от общинските съветници в бригадирския град. 

Ще купя храна на децата“ – това бе първата реакция на Аче Ахмед, която дойде да получи дарението. Жената е майка на 5 деца. Има дъщеря на 10 години и четирима сина на 9 месеца, 3, 6 и 7 години. Жената няма работа, съпругът й също. Издържат се от майчинството и детските. Семейството живее в къща под наем. Тя се състои от стая, кухня и санитарен възел. „Наемът ни е 20 лева, но го плащаме само, когато имаме пари“, обясни Аче Ахмед.

Дарението Като разбра за дарението от 300 лева майката съзря възможност да нахрани децата си, но радостта й не трая дълго. Общинските съветници, които връчиха дарението, обясниха, че дават парите, за да бъде направен ремонт на къщата, а не за храна. „Няма да правим проблем ако с тези средства се купи килограм брашно, но все пак волята на дарителите е да се ремонтира покрива на жилището и да се боядисат стените“, уточни съветникът Иво Георгиев.

Гарант за това, че парите ще бъдат похарчени по предназначение, стана кметът на село Странско Филю Стоев, който ще контролира разходването им. Така макар и със стържещи стомаси, ромското семейство ще живее в ремонтирано жилище.

Общинските съветници от Димитровград са събрали още близо 1200 лева, които пък ще бъдат преведени по сметката, по която се събира средства за пострадалите от наводнението в село Бисер.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
16.03.2012 18:56 18:56

И БЪЛГАРСКИТЕ СЕМЕЙСТВА НЯМАТ ПАРИ ЗА ХРАНА!!!СТИГА СТЕ ХРАНТУТИЛИ МАНГАЛИТЕ!!!

Back to top button