Избори 2023 – Предизборни публикации

Станислав Дечев: Духът на Хасково са хората! – ВИДЕО

Хасково е град с уникални култури събития. Емблематични за града са Фолклорният събор „Китна Тракия пее танцува“, Литературни дни „Южна пролет“, Музикални дни „Недялка Симеонова“, Театрален фест „Театър, обичам те!“, Национален фестивал за стари градски песни „С песните на Ари“, Хасково РОК, Хасково ДЖАЗ, „Каунь фест“, „С песните на Тодор Кожухаров“ и др. , казва кандидатът за втори мандат кмет на Хасково Станислав Дечев.

През последните години надградихме културния календар на Хасково. Най-мащабното ново събитие в календара на Хасково е първият и единствен в България Студентски театрален фестивал „Сцена на края на града“. Правим го под открито небе, на сцена под звездите на Ямача. Създадохме студентския театрален фест в партньорство с Театъра и неправителствения сектор и показахме, че #ХасковоМоже.

Аз вярвам, че духът на Хасково са хората! Затова насочихме усилията си към съхраняване и възраждане на читалищната дейност. Основно ремонтирахме читалището в с. Орлово. На преобразената от основи сграда хората от селото вдъхнаха нов живот. През мандата обновихме още читалищата във Войводово, Гарваново, кв. „Болярово”, НЧ „Зора“, НЧ „Пейо Яворов“, а сега предстои мащабният ремонт на 7-мото читалище – емблематичното ОНЧ „Заря-1858“ Хасково.

Станислав ДечевРемонтирахме залите по танци от Ансамбъл „Хасково“ и Балет „Тангра“, библиотеката, подпомогнахме дейността на всички културни институции, работим по новите проекти за реновиране на сградата на ДТК „Иван Димов“, Галерия „Атанас Шаренков“, а съвместно с Музея обновяваме зала „Етнография“, Кирково училище и Шишмановата къща.

Вярвам, че духът на Хасково не е в сградите на читалищата, на театъра, на галерията, на музея или на библиотеките. Духът на Хасково са хората!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Back to top button