Избори 2023 – Предизборни публикации

Асен Василев изрази пълна подкрепа за независимия кандидат за кмет на Хасково Николай Ставрев

Независимият кандидат за кмет на община Хасково Николай Ставрев проведе неформална работна среща с министъра на финансите Асен Василев. Двамата разискваха възможностите за развитие на Хасково в следващите 4 години и предизвикателствата, пред които е изправена общината.

Николай Ставрев повдигна въпроса за финансовите инструменти, през които е възможно да бъде доизградена и рехабилитирана амортизираната водопроводна и канализационна мрежа на града. Друг важен акцент в разговора беше демографската криза в областта.

Ставрев запозна финансовия министър с плана си за привличане на стратегически инвеститори, които да изградят производства с висока добавена стойност в региона.

Той подчерта, че през последните години за съжаление в Хасково са се реализирали инвестиции само в търговски обекти, които не осигуряват високоплатени работни места, нито възможности за кариерно развитие. Това е изключително важно за запазването на активните и млади хора.

Ставрев подчерта, че Хасково притежава неразгърнат потенциал, който може да бъде използван, като се изгради модерна индустриална зона на мястото на летище „Узунджово“. Така градът ще заеме полагащото му се място на транспортно–логистичната карта на България.

Министър Василев изрази пълна подкрепа за Николай Ставрев, като изтъкна, че той притежава прагматизма и опита дискутираните идеи да бъдат реализирани.

Купуването и продаването на гласове е престъпление

Back to top button