Хасково

500 полицаи охраняват изборите в Хасковско

Около 500 полицаи съпровождат изборните книжа и бюлетините, и ще се грижат за охраната на вота в Хасковска област, съобщават от областната дирекция на МВР.

От сектор „Български документи за самоличност“ е създадена организация с цел всеки гражданин да може да упражни правото си на глас. Ако гражданин не разполага с валиден документ за самоличност, той има възможност да подаде заявление и съответно да му бъде издадено удостоверение, с което да упражни правото си на глас. Удостоверителните документи се издават в случай на изгубена или открадната лична карта или зелен граждански паспорт, лична карта с изтекъл срок на валидност или ако на лицето за пръв път предстои да се издаде документ за самоличност. Документа важи само за изборния ден.

В деня за размисъл на 28 октомври гражданите ще се обслужват от 8:30 до 17:30 часа, а в изборния ден на 29 октомври – от 8:30 до 19:30 часа.

За престъпления срещу политическите права на гражданите и други правонарушения, препятстващи нормалното протичане на изборния процес сигнали и жалби могат да се подават в полицията, на денонощна телефонна линия – 02/90112 98 и e-mail: izbori@mvr.bg.

Подобна възможност с непрекъснат режим на обслужване съществува и в ОДМВР – Хасково. Сигнали ще се приемат на тел. 038/665 311 и на e-mail: dhaskovo@mvr.bg.

Гишетата на Паспортна служба в Хасковско ще работят и в изборния ден

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Реалист
Реалист
29.10.2023 0:41 0:41

Въйййй, на това ли му казвате охрана? Без коментар…..

Back to top button