Хасково

Георги Иванов след вота: Бях сам срещу партии, ще бъда общински съветник

Останалият трети на местните избори с първи коментар за вота пред Haskovo.info

Бившият кмет на Хасково Георги Иванов, който остана трети в надпреварата за градоначалническия пост на изборите в неделя, ще бъде част от бъдещия Общински съвет. Това потвърди той в първия си коментар за резултатите от вота пред Haskovo.info.

Резултатите бяха очаквани и не са голяма изненада, защото моето явяване беше самостоятелно срещу кандидат на 7 партии, заяви Иванов. Според него причина за резултатите са високата консолидация на ГЕРБ и ДПС и разделението между останалите.

На балотаж следващата неделя в Хасково отиват досегашният кмет Станислав Дечев от ГЕРБ и независимия Николай Ставрев, който е подкрепен от „Спаси Хасково“, БСП, ППДБ, „Българе“ и „Български възход“.

Георги Иванов определи кандидатурата на Николай Ставрев като поръчка, която да отклони гласове от него. На този етап останалият трети в кметската надпревара няма да призовава своите избиратели да подкрепят някого от двамата кандидати на балотажа, но очаква разговор с партиите, подкрепящи Ставрев. Според Иванов „не трябва да се прави добро, ако не е поискано“.

На въпрос дали е имало нещо по време на кампанията, което да е довело до загуба на гласове за него, Иванов заяви, че не съжалява за нищо. Гордея се с това, че над 6 000 човека гласуваха за мен без да има партия зад гърба ми, допълни той и благодари на избирателите си.

Георги Иванов посочи, че основна роля в изборите е изиграл купеният вот и добрата организация от страна на конкурентите му. Като проблем посочи големия брой невалидни бюлетини.

Според Георги Иванов в бъдещия местен парламент има ясно изразено мнозинство между ГЕРБ и ДПС, а неговите съветници ще разговарят с представителите на останалите формации, за да изградят заедно „опозиционна група“.

От листата на бившия кмет под името „Български гласъ“ в Общински съвет влизат общо четирима – Георги Иванов, Милена Налбантова, Тонка Атанасова и Светослава Стоянова.

Контролът в Общинския съвет е важен и именно това ще бъде нашата роля там, за да преодолеем диктата на мнозинството, допълни Георги Иванов.

Окончателно: Станислав Дечев и Николай Ставрев са на балотаж в Хасково

9 формации с общински съветници в Хасково, преференции разместиха листите – СПИСЪК С ИЗБРАНИТЕ

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

3 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Казвах ти
Казвах ти
30.10.2023 18:47 18:47

На кво са надяваше ?.. на любовта на хасковлии ли ?…нали ни прати да пасем кравите….нали изгърби стотици бизнесмени…нали спря инвестиции за милиони в града….нали колеше и бесеше….
Една карикатура на управник….
….Жалка картинка си ЖОРО-ИНАНОВ…..ама и поучителна..

Budala
Budala
30.10.2023 19:01 19:01

Не сме ти забравили золумите

Летящия холандец
Летящия холандец
31.10.2023 6:43 6:43

Гоше, жалко човече си. Почни и да си осигуряваш работниците в хотел Ретро на реалния доход, а не на мин. заплата, дребен цигански тарикат. Не, че и кой знае кви пари давате там ама не ви ли е срам? Търгашин милионер.

Back to top button