Спорт

Сестри Стоеви със силен старт на турнир в Германия

3️-кратните европейски шампионки и 2️ пъти носителки на титлата от европейски игри Стефани и Габриела Стоеви стартираха с победа на двойки жени на турнира по бадминтон от сериите Супер 3️0️0️ с награден фонд 210 000 щатски долара в Саарбрюкен (Германия), съобщават от федерацията.

Надпреварата е олимпийска квалификация за Игрите в Париж 2024. Сестри Стоеви, които са поставени под номер 7️ в основната схема, спечелиха убедително срещу квалификантките Юлия Майер и Леона Михалски (Германия) с 21:9, 21:8 за 25 минути.

Следващите съпернички на хасковлийките ще бъдат представителките на Франция Марго Ламбер и Ане Тран.

Европейската шампионка за девойки и състезателка на Виктори бадминтон клуб и Стилиян Макарски Калояна Налбантова също продължава напред в дисциплината жени единично, след като надделя над Полина Бухрова (Украйна) в оспорван двубой след обрат с 14:21, 21:12, 21:10 за 53 минути. В следващия кръг нейна съперничка ще бъде третата поставена Порнпавее Чочувонг от Тайланд.

Христомира Поповска отстъпи на номер 8️ Пей Ю По (КитайскоТайпе) с 15:21, 9:21.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button