Хасково

Хасковският съд образува три дела за оспорване на изборните резултати

Три дела вече са образувани по повод оспорване на резултати от последните местни избори, съобщават от Хасковския административен съд.

Едното дело е по жалбата на шестте партии и коалиции срещу решението от 30 октомври на ОИК – Хасково за обявяване на избора на общински съветници.

Както Haskovo.info писа, жалбоподатели са КП „Продължаваме Промяната – Демократична България“, ПП „Ние идваме“, КП „БСП за България“, ПП „ВМРО-Българско национално движение“, КП „България на регионите“, ПП „Възраждане“. Според тях изборни нарушения и много недействителни бюлетини са повлияли на резултата от вота.

Поради непълна административна преписка, съдът е изискал от ОИК – Хасково да я представи по делото.

Второто дело е по жалба на КП „България на регионите“ против решение от 30 октомври на ОИК – Димитровград, с което са обявени резултатите от проведените на 29 октомври избори за общински съветници в община Димитровград. Към момента съдът извършва проверка за редовност и допустимост на жалбата.

Третото дело е образувано по жалба на кандидат за кмет на свиленградското село Студена против решение на ОИК – Свиленград от 30 октомври относно обявяването за избран за кмет на кметството.

Поради липса на приложени към жалбата доказателства за активната легитимация на лицето да оспори решението и неподаването й чрез ОИК – Свиленград, съдът е задължил жалбоподателя незабавно да представи съответните доказателства. ОИК – Свиленград следва да представи в Административен съд – Хасково, цялата окомплектована преписка по издаването на оспореното решение, както и други актове и документи във връзка с него.

Haskovo.info припомня, че в ОИК – Хасково са подадени две жалби от Георги Иванов, който атакува решението, с което не е допуснат до балотаж на вота за кмет на община Хасково и изборите за общински съветници.

3 жалби срещу изборните резултати в Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Д-р Бостанджиев сексолог
Д-р Бостанджиев сексолог
07.11.2023 19:12 19:12

После е.ане нема каене.

Back to top button