Спорт

Каратистите на „Възход“ спечелиха шампионска титла и 5 бронзови медала

С „Национална Купа България“ в Самоков завърши Държавният спортен календар по Карате на БНФК за годината.

Хасковският Карате Клуб „Възход“, представен от 6 състезателя – Ивайла Николова – 13 г., Селен Кемал – 13 г., Никол Язаджиева – 13 г., Алекс Иванов -13 г., Жоро Далов – 13 г., Павел Стойчев – 15 г., влезе в конкуренция за призовите отличия с над 600 състезателя от цялата страна.

Те спечелиха шампионска титла и 5 бронзови медала. Треньори са Анелия Василева, Щерьо Кьосев, Стоян Жеков.

„Изключително сме доволни от представянето на целия отбор и постигнатите резултати. Децата работиха усилено през последните седмици и успяха да надградят постиженията си от предходното Национално първенство. Специални поздравления получиха момичетата (отбор Ката), от Олимпийската Шампионка по карате – Ивет Горанова, която лично им връчи шампионската купа“, казва председателят на клуба Анелия Василева.

Карате„Очакванията ни за добро представяне се утвърдиха и след контролата в Лесковац, Сърбия на 29 октомври, както и участието ни в някои вътрешни клубни преборвания и семинари. Вярваме, че пътят ни е правилен, но имаме и още работа. Тази резултатност ни дава възможности и при селектирането на Националния отбор на България“, допълват от клубното ръководство.

Този месец се навършва 1 година от трагичния инцидент, в който при катастрофа загина основателят на клуба Шихан Димитър Тренков. Шампионската титла, както и всички отличия от Националното Първенство, се посвещават в негова памет и чест.

КаратеКласиране на състезателите на „Възход“:

В категория:

Ката Отбор Момичета (2010 г.)

І място- Ивайла Николова (13), Никол Язаджиева (13), Селен Кемал (13)

Ката Индивидуално момичета (2010 г.)

ІІІ място- Ивайла Николова (13)

ІІІ място- Никол Язаджиева ( 13)

Кумите Индивидуално момичета (2010 г.)

ІІІ място- Ивайла Николова (-49 кг.)

ІІІ място- Селен Кемал (+54 кг.)

Кумите Индивидуално момчета (2010 г.)

ІІІ място- Алекс Иванов (-55 кг.)

При кадетите, в категория Кумите Индивидуално момчета, Павел Стойчев (-57 кг.) достигна трети кръг, но загуби битката за бронза и остана 5-ти в генералното класиране.

С дебют на Национални първенства, беше Жоро Далов (+55 кг.) в категория Кумите Индивидуално момчета, който остана 7-ми в крайното класиране.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button