Хасково

Къси ръкави и изрядни шофьори на старта на акция „Зима“ в Хасково

В началото на акция „Зима“ в Хасково проверените от пътните полицаи шофьори и автомобили бяха изрядни.

Един полицейски екип спираше за проверка на булевард „Васил Левски“ до бившата Цигарена фабрика. Първите десетина проверени автомобила бяха с дълбочина на протектора 10 – 11 мм при изискване за над 4 мм.

Не бяха констатирани и други нарушения. Заради топлото ноемврийско време някои от пътните полицаи бяха с униформи с къс ръкав.

АкцияHaskovo.info припомня, че автомобилите трябва да са оборудвани с гуми за шофиране при зимни условия от 15 ноември до 1 март. Санкциите за износени гуми, неработещи светлини и за други нарушения, които се следят през зимния период варират от 50 до 500 лв.

АкцияПРЕПОРЪКИ ЗА БЕЗОПАСНО ШОФИРАНЕ ПРИ ЗИМНИ УСЛОВИЯ

От 15 ноември до 1 март автомобилите трябва да бъдат оборудвани с гуми за шофиране при зимни условия или да бъдат с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 мм!

Не забравяйте да смените водата с антифриз!

Проверете изправността на чистачките, подменете перата и добавете зимна течност!

Проверете дали парното на автомобила е в изправност!

Не потегляйте на път с технически неизправен автомобил!

Преди да предприемете пътуване, заредете достатъчно гориво. Уверете се, че сте снабдени с вериги за сняг и с въже за теглене!

Поддържайте чисти, видими, регулирани и в изправност фаровете, стоповете, габаритите и мигачите на моторното превозно средство!

Уверете се, че в оборудването на 3 и 4-колесното МПС са налични задължителните: обезопасителен триъгълник, заредена според изискванията аптечка, преминал периодична проверка пожарогасител и светлоотразителна жилетка!

При шофиране не подценявайте локвите, заледените участъци по платното за движение, които пораждат рискове от аквапланинг и внезапна промяна на посоката на движение на автомобила. Движете се предпазливо! Намалете скоростта при навлизане в такива участъци, като избягвате рязката употреба на спирачки и въртене на волана!

При попадане в пътнотранспортно произшествие или в друга рискова ситуация сигнализирай на телефон 112!

Започват полицейски проверки в Хасковско, хиляди глобени при последната акция „Зима“

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

5 коментара
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Анонимен
Анонимен
15.11.2023 13:26 13:26

Хахаха, що за пародия, полицията провежда акция „зима“, а полицаят е по къси ръкави…. Какви зимни гуми, като масово водачите карат и лятно време с гуми галоши, по-гладки от бебешко дупе…

сартана
сартана
16.11.2023 10:20 10:20

всичко е пародия…като цялата държава…роботи се на калпак…

джо
джо
16.11.2023 10:29 10:29

алооо…кви 10 – 11мм ,новите гуми стартират с грайфер 8 мм….сверете си часовника и после пишете..а относно КАТ ,там важна е бройката – работи се на норма – другото е ала,бала….

Low Profile
Low Profile
16.11.2023 14:18 14:18
Отговор до  джо

Да, прав си, брой проверки и констативни протоколи респ.после актове. Е така се оценят всичките контролни органи…

Анонимен
Анонимен
16.11.2023 23:08 23:08

Много полезна информация! Само не разбрах от статията – до кога е зимният период? До 01.03. или 31.03.?

Back to top button