Регион

Задържаха 61-годишен с незаконни пушки и пистолети в Димитровград

61-годишен мъж е задържан вчера с огнестрелни оръжия и боеприпаси в Димитровград, съобщават от полицията.

В 13 часа униформени са извършили проверка в частен дом на булевард „Димитър Благоев“. В жилището на мъжа са намерени 3 газови пистолета с 66 боеприпаса от различен калибър, за които той не е представил документи.

Полицаите са извършили претърсване и в ползвана от димитровградчанина къща в село Бряст. Там те открили още 7 пистолета, 2 револвера, 6 рами с цеви без номера, метална цев, 11 затворени блокове за пистолети, 8 заглушители и 229 боеприпаса с различен калибър.

ОръжиеИззети са още и част от въздушна пушка със спусков механизъм, 5 пушки – 3 без номера, а едната с монтиран оптичен прибор, барут и сфера с ръчка и шплент, шлосерски инструменти. За тях мъжът също не е могъл да представи документи за произход.

ОръжиеНазначена е експертиза. Работата по доказване на престъпната му дейност продължава под надзора на прокуратурата в Димитровград.

През денонощието са задържани и двама за кражби. 29-годишен от крумовградското село Пелин е заподозрян в кражба на 70 низи тютюн, оставени в двор в свиленградското село Младиново. В Харманли е установен 32-годишен от града, проникнал през незаключена врата в къща на улица „Клокотница“, откъдето задигнал портмоне със 150 лева.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Erol
Erol
16.11.2023 9:55 9:55

Наградете го, а не го преследвайте: човекът е събирал оръжия и боеприпаси за Украйна! Само Тагаренко ли да печели??

Back to top button