Хасково

Доброволци с акция срещу тютюнопушенето в Хасково

Доброволци от Превантивно-информационния център по наркотични вещества и БЧК, както и специалисти от РЗИ проведоха на площад „Атлантически“ в центъра на Хасково акция, посветена на Международния ден без тютюнопушене – 16 ноември.

На минувачите се раздаваха информационни материали срещу тютюнопушенето и подаръци. Проведе се измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи с апарат „Smoker lyzer“.

Тества се и 70-годишен мъж, който призна, че от близо 50 г. пуши и е правил няколко безуспешни опита да откаже цигарите. Той получи съвети как да стори това.

Подобна акция се проведе вчера в ПМГ „Акад. Боян Петканчин“. Кампанията е под мотото „Да спечелим заедно! Един месец без никотин“.

Провежда се и инициативата Отворени врати за посещение в Кабинетите за консултиране и отказване от тютюнопушенето в РЗИ. Националната телефонна линия за отказване от тютюнопушенето е 0700 10 323.

От 14 часа в парка пред бившата „Аско Деница“ с доброволци и ученици от ПГДС „Цар Иван Асен II“ ще се засадят 10 дръвчета. Акцията е със съдействието на общината.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

1 коментар
Най-стари
Най-нови Най-харесвани
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Low Profile
Low Profile
16.11.2023 14:15 14:15

Имат ли смелостта да напишат и против е-цигари, и против АЙКОС????? Или срещу АЙКОС не може???

Back to top button