Хасково

За седмица преброиха бюлетините на едва 12 от 152 секции в Хасково

Бюлетините на едва 12 от всички 152 секции в община Хасково са преброени в рамките на седмица по обжалването на резултатите от изборите за общински съветници пред Хасковския административен съд.

Подадено е заявление от вещо лице, че не може да се спази срока за преброяването на всички секции, както и да бъде заменено от друго.

Първоначално към шестте жалбоподатели от партии и коалиции беше присъединен Георги Иванов. Съдът обаче прецени, че жалбата му е неприложима, тъй като той е избран за общински съветник и не е заличен. Атакуващият акт е благоприятен за него и не притежава правен интерес.

СъдЖалбоподателите отправиха молба в днешното съдебно заседание за отбелязване на всички чували, които не са били надлежно запечатани.

Председателят на ОИК – Хасково Добромир Якимов пък поиска промяна на експертизата – преференции да не се броят, защото вещите лица се затрудняват и ще забави работата, а и няма правен интерес, както и задачата за избирателната квота да отпадне. Според ответната страна преброените до момента 12 секции са статистически достатъчни, да се каже дали има грешки, които да доведат до промяна на резултатите. Поискаха спиране на броенето и изготвяне на експертиза, а в противен случай – по-голяма комисия от поне 12 души с председател съдията докладчик.

Съдът не уважи тези искания, отложи делото и го насрочи за 18 декември от 14 часа.

Броят повторно бюлетините във всички 152 секции в община Хасково

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button