Спорт

Томас Читадзе е новото попълнение на баскетболния „Хасково“

Томас Читадзе е новото попълнение на баскетболен клуб „Хасково“. Той е роден в Бургас и започва своята баскетболна приказка на 7-годишна възраст в отбора на „Делфин“.

През годините Томас е бил неизменна част от всички възрастови гарнитури на националния отбор на България, впечатлявайки с изключителни умения и отдаденост. През 2019 г. на Европейското първенство за младежи той записва впечатляващи средни статистики от 8.1 точки, 1.7 борби и 1.6 асистенции, съобщават от хасковския клуб.

Преди да продължи своята кариера в чужбина, Читадзе беше част от мъжкия тим на „Черноморец“ (Бургас) за последните три сезона. През 2022 г. той се присъединява към испанския отбор San Pablo Burgos, който се изявява в лига LEB Oro, а също така участва във втория отбор, състезаващ се в Liga EBA.

„С радост го посрещаме в нашия отбор и сме уверени, че Томас ще допринесе със своя талант, мотивация и амбиция за бъдещите успехи на БК „Хасково“, допълват от клуба.

Haskovo.info припомня, че на 26 ноември от 18 часа Хасково е домакин на силния отбор на „Локомотив“ (Пловдив).

По-рано през деня хасковската зала „Дружба“ ще е домакин на три срещи от първенството в ББЛ Б група. Мачът между Димитровград и „Берое“ (Стара Загора) ще е от 16 часа.

guest
Въведете Вашето име
Въведете своя и-мейл адрес

Haskovo.info не носи отговорност за коментарите. Моля, пишете на кирилица и не използвайте обиди, клевети и лични нападки. Подобни коментари може да бъдат премахнати. Можете да докладвате за неподходящи коментари чрез формата за контакт в сайта.

0 коментара
Inline Feedbacks
Вижте всички коментари
Back to top button